user_mobilelogo
 • Wat als een weekend niet doorgaat?

  In het geval Solo Amigos een weekend moet annuleren, bijvoorbeeld omdat de minimale groepsgrootte niet is bereikt of i.v.m. een calamiteit bij de accommodatie, dan zoeken wij in eerste instantie naar een gelijkwaardige accommodatie om het weekend door te kunnen laten gaan. Mocht dit niet lukken, dan vragen wij de deelnemers om te boeken naar een ander weekend.

  Een uitzondering hierop is annulering door Solo Amigos i.v.m. de dan geldende coronamaatregelen, bijvoorbeeld omdat er geen groepen bij elkaar mogen zijn. In dat geval wordt het weekend verplaatst. Kun je dan niet? Dan kun je kosteloos omboeken naar een ander weekend. Als dat niet mogelijk is, dan kijken we samen naar een oplossing. We komen er samen wel uit!
 • Hoe gaan jullie om met coronamaatregelen?

  Zolang de coronamaatregelen gelden, regelen wij tijdens onze weekenden en eenoudervakanties het volgende:

  - Ruim gedekte tafels, op 1,5 meter afstand van elkaar
  - Looproutes
  - Extra schoonmaak gemeenschappelijke ruimtes (stoelen, tafels, deurknoppen, toiletten)
  - Handsanitizers op diverse plekken
  - Hygiënische doekjes in de badkamers
  - Ruime slaapkamers waarbij de bedden altijd uit elkaar kunnen
  - Maximaal 3 personen op 1 kamer
  - Mogelijkheid (tegen toeslag) te kiezen voor een 1- of 2-persoonskamer (o.b.v. beschikbaarheid)

  Verder wordt in de mail vooraf en in het welkomstwoordje ter plekke, aandacht gevraagd voor de afstand- en hygiënemaatregelen en vragen wij het verzoek om afstand te houden als iemand daarom vraagt, te respecteren.

 • Aanmelding voor de wachtlijst

  Als een evenement is uitverkocht, wordt het boekingsformulier aangepast en kun je je aanmelden voor de wachtlijst. Zodra er een plek vrij komt, wordt de aanmelding van de bovenste persoon op de lijst direct omgezet in een boeking. Meld je, om annuleringskosten te voorkomen, dus af als je niet meer op de wachtlijst wilt staan. Je ontvangt dan het volledige bedrag retour. Uiteraard ontvang je dit bedrag ook retour als er geen plek vrij komt.
 • Kan ik een optie nemen?

  Een optie nemen is mogelijk, tenzij er nog maar een paar plaatsen beschikbaar zijn. Je kunt per mail een optie aanvragen en ontvangt vervolgens bericht over de mogelijkheid en einddatum van de optie. Een optie wordt gegeven voor maximaal 3 dagen en kan na afloop eventueel verlengd worden.
 • Kan ik ruilen van activiteit?

  Op het aanmeldformulier maak je een keuze voor de activiteiten waaraan je tijdens het weekend of de vakantie mee wilt doen. Ruilen van activiteit is mogelijk tot een week voor vertrek.
  Kies je bij het boeken voor een activiteit en besluit je later toch liever niet mee te gaan, of heb je bijvoorbeeld een blessure waardoor meedoen niet mogelijk is, meld ons dit dan zo snel mogelijk.
 • Is het écht all inclusive?

  Vanaf het moment van aankomst tot het moment van vertrek is alles wat in ons programma staat opgenomen (overnachtingen, alle maaltijden, hapjes, drankjes én de activiteiten) inbegrepen bij de prijs.
  Vanzelfsprekend zijn uitjes die je eventueel zelf ter plekke onderneemt, drankjes op een terrasje in de stad of andere kosten buiten de accommodatie uitgesloten van de all inclusive-formule.
 • Heeft mijn slaapkamer een eigen badkamer?

  Alle slaapkamers hebben in principe een eigen badkamer. Deze deel je alleen met de perso(o)n(en) met wie je de kamer deelt.
  In het enkele geval dat we in een accommodatie verblijven waar een badkamer op de gang zit, staat dit duidelijk vermeld bij de informatie van het evenement.
 • Kan ik vooraf contact leggen met de groep?

  Een week voor vertrek wordt een lijst met voornaam, woonplaats en mailadres verstrekt voor het maken van bijvoorbeeld carpoolafspraken. Soms doen deelnemers een voorstel een Whatsapp- of besloten Facebookgroep aan te maken. Het staat iedereen uiteraard vrij daar wel of niet aan deel te nemen. Wil je niet dat je eigen mailadres bekend wordt, of staat er persoonlijke informatie in je mailadres (zoals achternaam of naam van je bedrijf), maak dan een tijdelijk mailadres aan voor het evenement en vul dat in op het boekingsformulier.
 • Is deelname aan activiteiten verplicht?

  Niets is verplicht tijdens de gezellige weekenden en vakantie met Solo Amigos! Je doet mee als je zin hebt en niemand zal je er op aankijken als je liever bij de open haard blijft met een boek. Het is jouw (mini-)vakantie :)
  Op het boekingsformulier heb je de mogelijkheid 'ik vul mijn ochtend/middag anders in' aan te vinken. Kies je bij het boeken voor een activiteit en besluit je later toch liever niet mee te gaan, of heb je bijvoorbeeld een blessure waardoor meedoen niet mogelijk is, meld ons dit dan zo snel mogelijk.
 • Is een reisverzekering verplicht?

  Het is niet verplicht een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten, maar wij adviseren dit dringend.
  Mocht je onverhoopt niet mee kunnen met een door jou geboekt evenement, dan maken wij een annuleringsverklaring op die je kunt indienen bij je verzekeraar. Indien er een geldige reden voor je annulering is, maak je mogelijk aanspraak op een vergoeding vanuit je verzekering. Check hiervoor de voorwaarden van de verzekeraar.
 • Kan ik met iemand meerijden?

  Ongeveer een week voor vertrek wordt een lijst met voornaam, woonplaats en mailadres van alle deelnemers verstrekt. Je kunt dan onderling carpool-afspraken maken. Wil je niet dat je eigen mailadres bekend wordt, of staat er persoonlijke informatie in je mailadres (zoals achternaam of naam van je bedrijf), maak dan een tijdelijk mailadres aan voor het evenement en vul dat in op het boekingsformulier. Carpool- en andere afspraken vallen buiten de verantwoordelijkheid van Solo Amigos.
 • Kan ik mijn boeking wijzigen?

  Wijzigingen waarbij de datum ongewijzigd blijft (zoals wijzigen van een gekozen activiteit, voorkeursindeling van een slaapkamer, aanvullen van ontbrekende informatie zoals bepaalde dieetwensen) is kosteloos.
  Voor het omboeken naar een andere datum wordt tot 4 weken voor vertrek € 25 administratiekosten in rekening gebracht. Omboeken naar een andere datum binnen 4 weken voor vertrek wordt in principe gezien als een gedeeltelijke annulering. We adviseren altijd een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.
 • Wat is de groepsgrootte?

  De minimale en maximale groepsgrootte staat vermeld onder 'Groepsgrootte en leeftijden', bij de informatie van het evenement.
 • Waar vind ik de groepssamenstelling?

  De groepsinformatie vind je op onze site, binnen de informatie over de vakantie.