banner1 1080x444

Blog: hoe het begon

Alweer 5 jaar geleden plaatsten wij ons allereerste bericht op social media! Promotie voor ons eerste singleweekend, dat later dat jaar zou plaatsvinden. Dat eerste singleweekend was een enorm succes, maar liefst 45 leuke singles vermaakten zich enorm met ons unieke concept in Gronau.

Het was zó snel uitverkocht, dat er meteen daarna flink wat accommodaties voor 2020 werden gehuurd. Ook die liepen al snel vol. Maar wie 2020 zegt, zegt.... juist. Er mochten geen grote groepen meer samenkomen, waardoor alle weekenden gecanceld moesten worden. Van sommige accommodaties kregen we een voucher, van andere accommodaties niets...
Na zo'n enthousiaste start was het een enorme domper.

Het begin van de eenoudervakanties
Maar gelukkig pakten we snel door en was al snel een alternatief gevonden: een kleinere groep alleenstaanden, en nu mét hun kinderen, een fijne vakantie bezorgen! Deze groepssamenstellingen waren wel toegestaan, en dus huurden we in de zomervakantie een aantal leuke accommodaties op een mooie camping in Giethoorn. Het was voor het eerst dat we dit deden, en met wat leerpuntjes voor een volgende vakantie sloten we de zomer met een heel fijn gevoel af.

Het 2e jaar
In de zomer van 2021 organiseerden we dus opnieuw een eenoudervakantie. Opnieuw in Giethoorn, en dit keer maar liefst 3 weken. De 1e week liep niet zoals gepland. Het animatieteam van die week was niet optimaal en het regende pijpenstelen. Natuurlijk niet leuk tijdens zo'n week, maar achteraf is het ook heel goed geweest. De twee weken die erop volgden waren fantastisch, met kokkin Sylvie, fijne groepen ouders en kinderen en een supergoed team. 

Geniet, maar drink met mate...
In de zomer van 2022 verbleven we 2 weken in een mooie woonboerderij in Limburg. Na een fantastische eerste week, met een groep waar je als organisatie alleen maar van kan dromen, nam in de 2e week een deel van de groep de 'fair use-policy' voor wat betreft alcoholgebruik namelijk helaas niet zo nauw. Er werd door een aantal ouders (on)behoorlijk veel gedronken, met overlast en een negatieve sfeer tot gevolg. Dit is niet wat Solo Amigos wil, en zeker niet waar we voor staan. Er werd niet geluisterd naar oproepen rekening te houden met anderen, en de reisleiding werd geschoffeerd. Met de rest van de groep hebben we er gelukkig nog wel een leuke week van kunnen maken. Gelukkig kan zo'n ervaring nooit meer voorkomen: alcoholische dranken zijn niet meer onbeperkt beschikbaar en in de voorwaarden is opgenomen dat we gasten kunnen verzoeken te vertrekken bij overlast.

In 2023 hadden we opnieuw 3 leuke eenoudervakanties in Limburg, met heerlijk eten van chef-kok Bram en chef-kok Erik en een leuk team.

Eenoudervakantie in de zomervakantie en herfstvakantie 2024
In 2024 gaan we er opnieuw vol enthousiasme tegenaan: 2 weken Limburg en 2 weken Ardennen in de zomer en 1 all inclusive eenoudervakantie in Spanje in de herfstvakantie.

En als we dan zo terugkijken, wat is er dan veel veranderd en verbeterd in de afgelopen jaren! Waar we de eerste jaren nog met een klein team werkten, zijn er inmiddels teamleiders aangenomen die de animatieteams aansturen, is er naast de locatiemanager op elke locatie ook een assistent-locatiemanager zodat er nóg meer aandacht is voor de gasten, en hebben we alleen maar chef-koks waarvan we zeker weten dat ze de groep culinair het allerbeste kunnen serveren. We zijn optimaal in vorm :)

Voor de toekomst alleen maar nóg meer leuke eenoudervakanties bij Solo Amigos dus! 

Wordt vervolgd!